Nabídka jídel PadThai restaurace
- Předkrmy
- Polévky
- Nudle
- Kuřecí,vepřové nebo hovězí maso
- Kachní maso
- Ryby a krevety
- Vegetariánská jídla
Víte, že..
Thajská kuchyně je neuvěřitelně pestrá a je třeba jí pochopit. Pokud si budete doma vařit thajské jídlo, vždy se bude jednat o padělek, pokud nepochopíte podstatu. Podstata je základ. Jako spousty věcí v Thajsku je i příprava pokrmů filozofie, která má přesně obrácený postup. Česká hospodyňka upraží cibuli, přidá maso, které absolutně znehodnotí, pak zničí přidanou zeleninu a nakonec pokrm, který je určen pouze k nasycení, okoření a zahustí. Přesně tak, jídlo postrádá filozofii - velmi jednoduchou ale účinnou. Základem je olej. Palmový, sojový olej silně rozpálený na Wok pánvi. Pak základní koření, které je nutno usmažit, trocha vody, další přísady. Pokud budete sledovat thajskou kuchařku při své mistrovské práci, zjistíte zásadní věc. Jednoduchost... základ filozofie této kuchyně. Zde je opravdu základ, bez drahého vybavení a speciálních přísad. U většiny jídel zabere příprava několik minut. Smažená ryba se zeleninou (většinou Snapper... white nebo red) je otázka jedné cigarety. ChilliZeleninu, stejně jako drobně nakrájené maso, Thajci smaží nebo silně vaří jen několik minut a je jedno, jestli se jedná o vepřové nebo kuřecí maso. Velmi často se používají na dochucení oříšky, které pokrm zlahodní a zjemní. Kešu oříšky se pěstují v celé jihovýchodní Asii a jsou hojně používané, ačkoliv nepatří k nejlevnějším pochutinám. Chilli - Prik kee noo - asi základ kuchyně v Thajsku číslo dvě. Čerstvé, sušené, pražené, ale hlavně všudypřítomné. Přidává se snad všude, Thajci ho milují. Velmi výrazná chuť... milion jehliček se v ústech změní na velmi příjemnou kořeněnou chuť. Chilli dobře okoření jídlo, ale co je výtečné na rozdíl od jiných paprik - nezničí chuť pokrmu, ba naopak. V Thajsku se pěstuje několik set druhů chilli, Thajci jsou na něj náležitě hrdi a jsou číslo 1 na chilli export.